Group 230

Exopen Planning

Flexibel budget, prognos och scenario
Plattformen som tar din finansiella planering och analys till nästa nivå

Många CFO:er och Controllers förknippar budgetarbetet med både huvudvärk och stress! Tänk om du kunde slippa det manuella arbetet i Excel och dina gamla budgetsystem och gå över till att jobba mer agilt och datadrivet i stället. Med en modern plattform får du flera dimensioner att höja nivån i din finansiella planering och analys. 

Bottom-up och top-down

Spenderar du också onödig tid att budgetera på kontonivå/kostnadställe bottom-up när du istället kan effektivisera och förenkla genom att allokera kostnader eller intäkter på högre nivå i organisationen, så kallat top-down. Jobbar du med både bottom-up och top-down så effektiviserar du din budgetprocess avsevärt och sparar mycket tid. 

Scenariohantering

Planera utifrån olika skeenden som skulle kunna uppstå och slå på eller av dem utefter vad som faktiskt händer. I kombination med den integrerade analysen får du som användare full insikt i alla finansiella perspektiv. 

Analytics

Är du trött på att göra mer eller mindre kvalificerade gissningar om framtiden via dina ”vanliga” dashboards som beskriver historiskt utfall. Ta dig till nästa nivå och skaffa dig en hjälpsam digital kollega som ger dig predektiva analyser och dashboards som gör dina analyser mer relevanta – vilket gör jobbet roligare! Ta steget längre och få insikter på vad du ska ta för åtgärder som är optimala för dig och din verksamhet framåt.

Cyklisk eller kontinuerlig

Oavsett om du vill jobba med kalenderår, rullande, 12-mån, 24-mån  - hjälper vi dig att skapa processer som matchar din verksamhets dynamik för att du ska få en enklare vardag.

Konto eller drivarbaserad

Har du inte testat drivarbaserad budgetering ännu så är det hög tid att börja testa det. I stället för att budgetera din produktförsäljning genom att i Excel räkna ut inköpskostnader, skatter, intäkter, osv, kan du beskriva vilka effekter som sker vid en produktförsäljning och sedan enkelt budgetera med antal sålda produkter. Släng dina kalkylblad vid sidan om budgetprogrammet och upplev friheten av att ha allt på ett ställe.

Beyond Budgeting

Passar din organisation en mer klassisk budgetprocess eller är din organisation mer mogen att arbeta med det moderna arbetssättet Beyond budgeting – när du splittar processer för målsättning, prognos och resursallokering och jobbar agilt för snabba beslut.

Finansiella och operativa processer

Få ihop vardagen och genom att jobba med workflow, processer och bättre internt samarbete. Målet är att ha ett system som gör att alla i organisationen ska tycka att det är enkelt och givande att jobba med budgetering, i stället för att se det som ett nödvändigt ont.

Exopen Planning

Exopen Planning kommer även i en Excel-baserad version

Med Exopen Planning som Excel-plugin sparar du tid med automatiserade processer och får snabbt upp data från ditt affärssystem i interaktiva visualiseringar över hela verksamheten. Du får kvalitetssäkrade underlag för ditt budget- och prognosarbete och kan fatta bättre beslut snabbare. 

Med flexibel inmatningsfunktion kan du budgetera på drivare, konto, projekt och personal med flera scenarios och versioner parallellt. Du delar enkelt information med alla i organisationen med behörighetsstyrning. 

Välj vår färdiga standardlösning eller skräddarsy din budgetering exakt som du vill ha den.

Upptäck fördelarna med Exopen Planning

Lättanvänd produkt för hela organisationen
Snabb kostnadseffektiv onboarding
En komplett plattform för den moderna CFO:n
Skräddarsytt efter dina behov
Integrerad med analys och rapportering

Exopen har kompetens, är flexibla och har kommit med förslag på lösningar när jag själv inte har haft idéer om hur upplägget ska se ut.

Rikard Stenberg - Ekonomichef @ Clockwork

5 tips för en effektivare budgetering

guider mockups no background effektivare budgetering
Budgetarbetet är ofta en utmaning som ofta framkallar oro och osäkerhet både hos dig som CFO eller Controller och dina medarbetare. Det är mer regel än undantag att budgetarbetet blir en långdragen och tidskrävande process som stjäl tid från annat som är viktigt, exempelvis analys och strategi. I denna guide får du 5 tips på hur du effektiviserar din budgetprocess.
Läs guide
guider mockups no background effektivare budgetering
Läs guide

Vill du veta mer om Exopen Planning? Kontakta oss!