Nyheter

Nyhet: Power BI för dig som Excel-användare

Skriven av Michaela Westberg | Jan 23, 2023 12:19:59 PM
Power BI introducerar ett nytt sätt att analysera realtidsdata från Power BI till Excel. Tidigare kunde du enbart analysera data från Power BI i Excel med pivottabeller (med funktionen Analysera i Excel). Med den här nya funktionaliteten kan du använda Excel-tabeller för att analysera realtidsdata från Power BI och svara på affärskritiska frågor med funktioner i Excel, som du är välbekant med.

Microsoft har precis börjat rulla ut funktionalitet för koppling mellan Excel-tabeller och Power BI. Nu kan du snabbt och enkelt använda dig av Exceltabeller för att analysera data från Power BI.

Genom att koppla data till Excel blir det för de flesta användare enklare att maximera värdet av all data. Du känner till verktyget och vet hur du använder det på bästa sätt. Datat uppdateras via kopplingen till Power BI, så att du kan uppdatera data utan att lämna Excel. Och den nya öppna kopplingen låter dig också exportera mer data till Excel från Power BI.

Den nya funktionen för export till Excel är en av många planerade nya kopplingar från Microsoft i syfte att förbättra användarupplevelsen. Du kan med self-service exportera data och hålla den uppdaterad i Excel. Detta minskar ditt beroende av ad-hoc förfrågningar av statisk data.

*Microsoft Power BI Blog 

Vill du komma igång med Power BI?