Group 230

LåsTeam

LåsTeam har effektiviserat deras ekonomiska processer

Engagemang, kreativitet och ansvar – det är värdeorden som driver det framgångsrika säkerhetsbolaget LåsTeam AB framåt.

Bolaget som har sitt huvudkontor i Borås bildades år 2000 och har i dag – 20 år senare 60 anställda, fyra kontor och en omsättning på 95 miljoner kronor. Huvudkontoret ligger i Borås och det är där vi hittar Patrik Björk, som är ekonomichef på LåsTeam AB.

Om LåsTeam

Låsteam AB grundades 2000 och har idag 20 år senare 60 anställda och fyra kontor. Huvudkontoret ligger i Borås och de har en omsättning på 95 miljoner kronor. Sedan 2019 använder de Exopens lösning för rapportering.

Utmaning

Som Ekonomichef, på ett företag med fyra olika kontor och 60 anställda, blir det lätt flera timmars arbete varje vecka på att försöka konsolidera siffror och ta fram rapporter. Därför hade Patrik Björk under en tid försökt hitta en lösning som kunde hjälpa honom att snabbt och lätt få fram just de rapporter han ville ha – utan att han manuellt behövde hämta från olika system.

Lösning

Valet föll på Exopen Report, en rapportlösning, som hjälper dig att ta fram rapporter med bara ett klick. – Det har blivit en stor skillnad. Det jag tidigare lade två timmar på varje vecka tar nu bara 3-4 sekunder, säger Patrik Björk.

Resultat

Låsteam har jobbat i systemet i snart ett år och enligt Patrik Björk har det varit en smidig övergång. – Den största fördelen enligt mig är att man kan fortsätta att jobba i Excel. Det är också anledningen till att jag tycker att det har varit så enkelt och smidigt att börja använda Exopens rapportlösning.

Var det viktigt att fortsätta jobba i Excel?

– Ja det var ett stort plus. Eftersom jag inte är så duktig på att programmera och hitta egna lösningar så det har varit toppen att få hjälp av Exopen att utforma de rapporter som jag vill ha. Jag kan fortsätta att jobba som tidigare men slipper hämta data från olika register med Exopen sker allt automatiskt på bara några sekunder.
Att valet skulle falla på Exopen var inte en självklarhet när han började titta på olika lösningar och det var inte bara möjligheten att fortsätta att jobba i Excel som slutligen avgjorde valet. – Jag fick ett väldigt bra intryck av teamet på Exopen. Att de dessutom kunde leverera tjänsten till ett bra pris vägde starkt in när jag gjorde vårt val, säger Patrik Björk.

Tittar på en större lösning

I dag är det bara Patrik Björk som jobbar med rapportlösningen men planen är att inom kort lägga till distributionslicenser för att fler på företaget ska få tillgång till rapportlösningen.

 Vi har fyra kontor och även om jag sköter ekonomin från huvudkontoret så har vi tre kontor ute i landet som behöver ha koll på det dagliga arbetet. Sen vet jag att Exopen har bra lösningar även när det gäller budget så det är inte omöjligt att vi tittar på en större lösning i framtiden, säger Patrik Björk.

Det har blivit en stor skillnad. Det jag tidigare lade två timmar på varje vecka tar nu bara 3-4 sekunder.

Patrik Björk, CEO @ LåsTeam

Nyfiken på Exopens produkter? Boka en kostnadsfri webbdemo!