Group 230

Gör din finansiella data tillgänglig i Power BI

En lättanvänd finansiell datamodell berikad med operativ data
Kom igång med Power BI

Vi tycker att alla ska ha råd med en egen BI-lösning!

Känner du dig begränsad i vilka insikter du kan få från ditt befintliga verktyg? Och har du varken tid eller pengar att lägga på ett dyrt BI-projekt för att få till skräddarsydda rapporter? Då ska du ta hjälp av Exopen Data Layer som är en data model as-a-service och hjälper dig att snabbt få till din egen BI-lösning i Power BI. 

Du som CFO får ett komplett finansiellt datalager med färdiga kopplingar mot ditt ERP. Datalagret är kvalitetssäkrat och uppdateras och utvecklas kontinuerligt. Du får en flexibel lösning där du kan bygga skräddarsydda rapporter och titta på hundratals KPI:er med hjälp av Exopens bibliotek av best-practice rapporter i Power BI.

Du får alla fördelar av ett stort BI-projekt men till en bråkdel av kostnaden då vi redan gjort 80% av jobbet åt dig. Det tar endast 30 minuter för oss att implementera så att du kan komma igång med insiktsfull analys direkt! Du får en skalbar och framtidssäkrad lösning som även täcker behoven du har imorgon. 

Exopen Data Layer

Maximera tillväxt med insiktsfulla analyser i Power BI

  • Snabba och säkra analyser
  • Total överblick och kontroll
  • Bättre beslut direkt
Boka Demo

Exopen Data Layer

Data Layer bild

Data model as-a-service

  • Kvalitetssäkrad data över tid
  • Användarvänlig och heltäckande finansiell datamodell
  • Färdiga integrationer mot ditt ERP system
  • Enkelt att koppla på andra datakällor (ex CRM & HR)
  • Arbeta med self-service i Power BI
  • Få med dig all data från Exopens övriga produkter
Power BI Data Layer

Få tillgång till över 100 KPI:er och best practice rapporter i Power BI

Med Exopens snabba kom-igång-paket får du tillgång till över 100 KPI:er och best practice rapporter i Power BI. Sedan kan du enkelt med self-service eller en Business Intelligence konsult skapa nya skräddarsydda rapporter.

Gå bortom resultat- och balansräkningar och få de insikter som krävs för rätt beslut! Att analysera rullande 14 månader, följa upp kostnader eller skapa funktionell projektuppföljning har aldrig varit lättare. Att se lönsamhet per produkt, kundsegmentering, Price-Volume-Mix analyser och mycket annat är möjligt utan dyra IT lösningar.

Genom att kombinera Exopens datalager med färdiga KPI:er kan du på ett snabbt och effektivt sätt skapa dashboards för att följa upp och styra affären. 

Mer om Power BI
MicrosoftTeams-image (3)

Vi fångar upp tappat värde och berikar din ERP data

Den data du får ut och analyserar från ditt ERP brukar ofta tappa värde i varje steg. 

Exopens datalager är så detaljerat som möjligt, ner på rad-nivå med tillhörande dimensioner. Huvudboken är kopplade till dimensionerna konto, kostnadsställe, projekt, kund och leverantör. 

Kund- och leverantörsfakturor är även de modellerade ner på rad-nivå och kopplad mot produktdimensionen. Utöver traditionell reskontra möjliggör detta avancerad analys av försäljning och inköp. 

Huvudboken och fakturorna är i sin tur kopplad med varandra vilket möjliggör att du enkelt kan skapa skärningar mellan dimensionerna. 

Power BI blogg

Användarvänligt & flexibelt

Datalagret är designat utifrån standarden inom datamodellering (star schema), tillsammans med tydliga definitioner av kolumner och relationer.  Detta gör det enkelt för dig att förstå och navigera. 

Datalagret är flexibelt vilket innebär att du som användare kan vrida och vända på data utan att behöva transformera eller duplicera den.

Exopen Data Layer & BI

Ökad effektivitet med kvalitetssäkrad data

Med Exopens lättanvända datalager kan du automatisera många av dina manuella processer som är förknippade med finansiell rapportering, exempelvis avstämningar, One-Stop-Shop och månatliga presentationer. Detta sparar både tid och resurser för ditt företag och låter dig fokusera på mer strategiska uppgifter.

Data Layer utför heltäckande validering, rengöring och standardisering av din data för att säkerställa att dina analyser och beslut är baserade på korrekta och tillförlitliga uppgifter.

Fastighet

Skalbar & framtidssäkrad lösning

Datalagret är utformat för att kunna växa med dina analysbehov. Den modulära designen göra att du enkelt kan lägga till nya dimensioner, berika existerande dimensioner med nya fält eller användas som ett grundblock i en mer avancerad Data Warehouse lösning.

Ett finansiellt datalager kan hjälpa dig att uppfylla regelverk och efterlevnadskrav exempelvis behovet av att rapportera korrekt finansiell data till statliga myndigheter genom att tillhandahålla nödvändiga data och rapporteringsmöjligheter.

Exopen utvecklar Data Layer konstant vilket ger dig en framtidssäkrad lösning som ständigt utökas med ny funktionalitet och mer data.

MicrosoftTeams-image

Ta hjälp av erfarna Business Intelligence experter

Vi har erfarna BI-experter med ekonomisk bakgrund som hjälper dig som är i behov av en mer avancerad lösning. 

Vill du exempelvis kombinera data från flera olika system eller skräddarsy en specifik rapport i Power BI så hjälper vi dig. Våra Business Intelligence experter hjälper dig med skräddarsydda rapporter anpassade efter just dina processer och organisation.  

Mer om våra Business Intelligence experter

Några fördelar med Exopen Data Layer

Time to Value - kom igång direkt
Undvik långa riskfyllda implementationsprojekt av datalager
Öppet datalager som ger dig flexibilitet
Kvalitetssäkrad data utan dyr förvaltning
Self-service BI – du får exakt det du vill ha

Ett modernt och kostnadseffektivt verktyg som på sikt kan användas i bredare delar av organisationen, inte endast av ekonomi.

Martin Eliasson, CFO @ LightAir

Läs mer om Business Intelligence

Bloggar & guider
Se allt aktuellt Prenumerera på nyhetsbrev

Vill du veta mer om Exopen Data Layer? Kontakta oss!