Budgetanalys

 
 

När det är dags för budget och budgetanalys

En budget är en mer eller mindre kvalificerad gissning kring framtiden. Under budgetarbetet staplas normalt kalkylbladen på hög och mejlas fram och tillbaka tills versioner och relevans är upplöst och senaste versionen svårfångad. Arbetsmetoden fungerar men är tidskrävande och öppnar för misstag. Framför allt är det ett arbetssätt som sänker tempot och överblicken i budgetarbetet.

ExOpen Forecast erbjuder ett mer intelligent sätt att hantera budgetprocessen. ExOpen Forecast hämtar rätt uppgifter ur rätt system och presenterar informationen i färdiga mallar. Det manuella arbetet med att lägga in värden i ett Excelark är borta. Effektiviteten ökar och allt ”grus” i processen är bortsopat. Istället kan tiden användas för att analysera innehållet i de rapporter och prognoser som ExOpen genererar. Budgeten blir säkrare och mer genomarbetad.

Med ExOpen Forecast är det också möjligt att utforma budgeten ner på artikel- och tjänstenivå. Rapporter utformas helt efter avdelningens eller affärsområdets behov.